Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ: Adatvédelem
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RÓLUNK

RÓLUNK

Az Alpa Gloves Kesztyűgyártó Kft. 100%-ban magyar, családi vállalkozás. Székhelyünk és webáruház raktárunk Budapesten van, de a kesztyűk pécsi gyárunkban készülnek.

A pécsi kesztyűgyártás története 1762-re nyúlik vissza, amikor Ranolder Péter, kesztyűsmester Pécs város falai közé érkezett és lefektette a kesztyűgyártás alapjait.

A Klattauerből érkezett mester helyszínválasztása nem volt véletlen. Ugyanis Pécsett a kézművesek a török uralomtól kezdve híresek voltak a legjobb minőségű bőreikről.

Ranolder letelepedése után éppen egy évszázad múlva kért iparengedélyt egy fiatal kesztyűslegény – Hamerli János – aki később messze túlszárnyalta elődjét. Folyamatosan bővítette a gyárat és növelte a teljesítményt. Megalapította a Vince utcai kesztyűgyárat, ami abban az időben a világ legnagyobb kesztyűgyára volt és ahol még ma is megtalálhatóak a legfőbb termelési létesítmények,. A Hamerli gyár által készített kesztyűk kiváló minősége ismert volt az Osztrák-Magyar Monarchia határain túl is.

Ezen idők óta sok év eltelt, de a szakértelem és a tapasztalat generációról generációra szállt. A régi kesztyűgyár falai között - a Vince utcában - hoztuk létre 1998-ban cégünket, az Alpa Gloves Kesztyűgyártó Kft-t, mely szintén családi vállalkozásként folytatja a kesztyűgyártás hagyományait. Ragaszkodunk a szaktudáshoz és támaszkodunk a jelenben is azokra az évszázadok során kialakult módszerekre, amikkel a tökéletességet próbáljuk elérni. A történelmi falak között készült kesztyűink magukban hordozzák e hagyományokat.

Kesztyűink puha, prémium minőségű bőrből készülnek. Célunk, hogy webáruházunkban mindenki megtalálja magának azt a kesztyűt, amit megálmodott vagy amelyről álmodni sem mert.

Csak saját gyártású kesztyűket értékesítünk. Más gyártók kesztyűit nem forgalmazzuk. Semmilyen megkeresésre nem áll módunkban reagálni, mely más gyártók termékeinek továbbértékesítésével kapcsolatos.

Jelenleg nem gyártunk egyedi megrendelésre kesztyűt más megrendelők számára. Kesztyűt csak a webáruház készletéből tudnak rendeli.

Iroda cím: 1202 Budapest, Szamos utca 7.

Telefon: +36 30 2809943

e-mail: info@alpagloves.hu

Keresés